Bent u eind 2021 bereikbaar via IPv6?


Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn, alle overheidssites en e-maildomeinen van de overheid moeten voor het einde van 2021 volledig bereikbaar zijn via IPv6, naast IPv4.

Gebruikt u dit niet dan loopt u meer en meer risico dat uw websites en andere diensten niet meer bereikbaar zullen zijn voor eindgebruikers.

IPv6 is een toekomstvast protocol voor IP-adressen. Met deze unieke nummers kunnen computers elkaar op internet vinden en identificeren. IPv6 kent geen beperkingen in het aantal beschikbare IP-adressen. Het bestaande systeem van internetadressen (IPv4) kent deze beperking wel. Een toekomstig tekort aan IP-adressen heeft gevolgen voor de externe bereikbaarheid van overheden waardoor de dienstverlening in de knel kan komen. Om uw dienstverlening blijvend te kunnen garanderen, is het belangrijk versneld over te stappen op IPv6.

De Technische Jongens kunnen u helpen in de stap naar IPv6 en hebben al diverse organisaties ‘Citrix IPv6 ready’ gemaakt door de aanwezige Citrix NetScaler/ADC dusdanig in te richten dat deze nu ook via IPv6 zijn diensten kan aanbieden.

Heeft u ook hulp nodig om dit gerealiseerd te krijgen? Neem dan contact met ons op.