DTJ Associate Sjoerd van den Nieuwenhof beschikbaar


Al bijna 15 jaar is Sjoerd van den Nieuwenhof actief als IT-consultant met een brede kennis van veel producten. Altijd op zoek naar het beste voor de eindgebruiker helpt hij klanten met het bouwen en ontwerpen van hun IT-omgeving of met troubleshooten wanneer er onverhoopt iets niet goed werkt. Sinds dit jaar is hij benoemd tot Citrix Technology Advocate (CTA), een programma van Citrix waarin experts kennis met elkaar delen en directe toegang hebben tot ondersteuning. Sjoerd is niet alleen Citrix-expert, maar heeft ook ruime ervaring en kennis van onder andere Microsoft, Nvidia en VMware.

Ontwerp, beheer en implementatie
Sjoerd heeft gewerkt aan ontwerp, beheer en implementatie van verschillende omgevingen voor organisaties met 50 tot 2.500 werkplekken. Zijn kracht zit in het meedenken met de klant waar die naartoe wil met de IT-omgeving en daar het best functionerende ontwerp voor te maken.

Voor klanten van De Technische Jongens (DTJ) wordt Sjoerd bijvoorbeeld ingeschakeld voor het opzetten van de beheeromgeving of het begeleiden van de volledige migratie van de Citrix-omgeving. Het maakt daarbij niet uit of het om on-premises of de cloud gaat. Sjoerd zorgt ervoor dat vanaf het ontwerp en bouw het beste uit alle componenten wordt gehaald, zodat alle applicaties goed blijven draaien voor gebruikers en zij continu kunnen werken op een optimaal beveiligde omgeving.

DTJ Image Factory
Onlangs heeft Sjoerd bij een van de klanten de Technische Jongens (DTJ) Image Factory geïmplementeerd. Met deze dienst wordt de klant maandelijks voorzien van de laatste Windows Security patches en meest recente versie van applicaties. Hierdoor worden eventuele lekken gedicht en zijn klanten minder vatbaar voor datalekken en ransomware. Dit is toepasbaar voor virtuele desktops op basis van Citrix Virtual Apps & Desktop, Microsoft Azure Virtual Desktop en VMware Horizon.

Troublehooting
Ook als de klant behoefte heeft aan een second opinion of bij problemen kan Sjoerd helpen. Soms komt het voor dat gebruikers niet kunnen inloggen op de Citrix-omgeving of het systeem is heel traag. Meestal wordt dan geroepen dat het aan Citrix ligt, want dat is immers het startpunt voor de gebruiker. Echter, blijkt dan vaak dat het probleem door iets heel anders wordt veroorzaakt aan de achterkant. Bijvoorbeeld door een verouderde softwareversie, een oud protocol dat wordt gebruikt, onjuiste credentials of een firewall-wijziging. Door zijn ervaring met verschillende applicaties is Sjoerd in staat om snel en goed de oorzaak van het probleem aan te wijzen en de oplossing voor te stellen.

Door alle projecten die Sjoerd heeft gedaan in de loop der jaren, is hij bekend met praktisch ieder product. Daarnaast deelt hij veel kennis binnen de End-User Computing (EUC) community en houdt hij dagelijks alle ontwikkelingen in de gaten op het gebied van EUC en nieuwe producten.

Ruimte voor nieuwe projecten
Binnenkort rondt Sjoerd een project bij een klant af en heeft hij weer ruimte voor nieuwe projecten. Zoekt u een oplossing om uw IT-infrastructuur te moderniseren, begeleiding bij de upgrade naar een nieuwe Citrix-omgeving of heeft u een ander complex IT-vraagstuk? Neem dan contact op met Ronald Simons via 085-1052580 om de mogelijkheden te bespreken. Wie weet komt Sjoerd uw organisatie als End-User Computing consultant bijstaan.